• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen kopen | Tuincentrum de Oude TolDat de zomer weer voorbij is hoeft echt geen slecht nieuws te zijn. Vanaf september kan het stiekem nog heel lekker weer zijn en voor u het weet breekt het voorjaar weer aan. In het voorjaar genieten mensen weer volop van hun bloeiende tuin, vol met de mooiste tulpen, sieruien en krokussen. Wilt u ook zo'n prachtige lentetuin waar veel mensen jaloers op zijn? Dan moet u in het najaar al aan de slag met voorjaarsbollen! De bollen van bloeiers als het sneeuwklokje en de narcis mogen namelijk vanaf september de grond in. Bezoek onze winkel in Wageningen en kies als eerste de mooiste voorjaarsbloeiende bollen uit. Ga voor kleur!

Kom langs

 

Wanneer plant u voorjaarsbollen?

Zoals we net al een beetje verklapt hebben, moeten de bloembollen van prachtige tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen en andere bloemen al in de herfst geplant worden. Waarom? Voorjaarsbollen hebben een koude periode nodig om uiteindelijk in de lente volop tot bloei te komen. Wacht dus niet te lang! Belangrijk is om vooral geen bloembollen in de grond te plaatsen tijdens een erg natte periode of tijdens de vorst. Dan kan er namelijk bevriezingsgevaar of verrotting ontstaan. Plant ze dus zo snel mogelijk na uw aankoop.  

Zomerbollen

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Graszoden kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Hoe diep plant u de voorjaarsbollen?

Kijk vooraf altijd naar de grootte van de bol, maar er kan bijna niets fout gaan. Bloembollen willen immers graag het licht zien en weten altijd een weg naar boven te vinden. Wel kunnen ze een handje worden geholpen, zodat u snel van al dat moois kunt genieten. Wij geven graag enkele tips over de diepte van de voorjaarsbollen:

 • Grote bollen, 5 cm en groter, worden vaak 15 cm diep geplant;
 • Kleinere bollen, vaak van zo’n 2,5 cm, plant u 7 tot 10 cm diep;
 • Zet grote bollen zo’n 7 tot 20 cm uit elkaar en kleine bollen 3 tot 7 cm.

Hoe bloembollen planten?

Wij geven u graag enkele tips voor het planten van de voorjaarsbloeiende bollen. U kunt ook altijd langskomen in ons tuincentrum om een medewerkers om advies te vragen. Ze helpen u ook graag bij het maken van de mooiste geur- en kleurcombinaties. 

 • Plaats de bloembollen altijd zachtjes en rustig in de grond en doe dit met de puntige kant naar boven;
 • Open de grond een klein beetje en verwijder altijd eerst onkruid. Haal eventueel kleine steentjes weg;
 • Zoek altijd een mooi plekje in de tuin uit, bijvoorbeeld in de border maar dit kan ook in de balkonbakken, potten of een leeg plekje in het gazon;
 • Lees altijd goed de plantinstructies op onze bollenverpakking want sommige bloembollen staan graag in de volle of gedeeltelijke zon;
 • Maak een keuze of u de bollen graag op een individuele plek plant of juist in groepjes bij elkaar;
 • Bedek ook altijd uw bloembollen met aarde en water als de grond nog niet nat genoeg is.

Bloembollen kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Welk tuingereedschap gebruik ik?

Om het uzelf zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u allerhande tuingereedschap gebruiken tijdens het planten van de bloembollen. Zo is een schepje altijd handig om in huis te hebben, maar er zijn ook genoeg tuingereedschappen speciaal gemaakt voor het planten van de bollen. Denk maar eens aan een bollenplanter. U kunt hiermee gemakkelijk een gat in de grond maken, maar u kunt ook precies aflezen hoe diep u de bol plaatst. De speciale handgreep zorgt ervoor dat de aarde daarna gemakkelijk weer loslaat.

Tuingereedschap

Hoe plant ik mijn bloembollen? | Tuincentrum de Oude Tol

Gardena bollenplanter kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Top 5 voorjaarsbloeiers

​Naast losse voorjaarsbollen, zomerbollen en najaarsbollen vindt u bij ons ook een mooi aanbod bloembollen op pot. Ideaal als u niet zo geduldig bent! Ze zijn leuk om cadeau te doen, maar u kunt ze natuurlijk ook zelf een topspot geven! De combinatie van bol en pot is altijd afgestemd op het seizoen en de laatste (kleur)trends. Zo haalt u sowieso een mooie plant-pot-combinatie in huis. Gaat u toch liever voor de bollen? Ook dat snappen we. Het is immers super leuk en leerzaam om te zien hoe de bollen uiteindelijk tot bloei komen. Op zoek naar inspiratie? Dit zijn onze favoriete voorjaarsbloeiende bollen:

 1. Hyacint
 2. Blauwe druif
 3. Narcis
 4. Krokus
 5. Sneeuwklokje

Bezoek tuincentrum de Oude Tol om bloembollen te kopen

Woont u in de omgeving van Wageningen, Rhenen, Bennekom, Renkum of Veenendaal? Kom dan langs ons tuincentrum om alles in huis te halen voor de meest mooie tuin. Met een aantal bloembollen bent u verzekerd van een vrolijke lente. Wacht niet te lang met planten! Ook voor de mooiste tuinplanten of kamerplanten bent u uiteraard aan het juiste adres. Vragen over het bestellen of verzorgen van uw beplanting? Onze groenexperts helpen u graag! Zien we u snel bij tuincentrum de Oude Tol?