• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bestrijdingsmiddelen

Helaas maar waar; het kan gebeuren dat u uw planten moet beschermen tegen plagen, ziektes of ander naar gedoe. Gelukkig vindt u bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen een groot schap gewasbeschermingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan onkruidbestrijders en natuurlijke oplossingen tegen nare insecten. U kunt ook bij ons terecht voor bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte. Bestel uw gewenste producten in onze webshop of kom langs in ons tuincentrum in Wageningen voor ons complete assortiment gewasbescherming. Wij geven u graag passend advies. 

Contact

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Inhoud in liter

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

De juiste standplaats?

Gewasbeschermingsmiddelen zijn er in allerlei soorten, maar meestal is voorkomen toch echt beter dan genezen. Voordat u overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kunt u zichzelf afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. Hierdoor kan hij verzwakt raken en juíst gevoeliger voor ziektes en plagen worden. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Verplaatsen is dan de beste optie. Mocht u vervolgens de beestjes te lijf willen gaan, laat u dan goed voorlichten en lees altijd de gebruiksaanwijzing door. Onze medewerkers vertellen u graag alles wat u moet weten.

Bestrijden van insecten en slakken

Bestrijdingsmiddelen en gewasbescherming van ECOstyle en Pokon kopen in Wageningen

Heeft u last van ongewenst groen tussen de tegels? Misschien komen onuitgenodigde insecten uw groen wel bezoeken... Dan kunt u met verschillende bestrijdingsmiddelen van onder andere ECOstyle en Pokon aan de slag gaan! Ongedierte kan ervoor zorgen dat uw tuin en terras er esthetisch gezien op achteruit gaan en het kan zelfs de bodem en leefomgeving vervuilen. Wij bieden u diverse producten aan om uw tuin te beschermen tegen onkruid, schimmels en insecten. Uiteraard is het belangrijk dat dit op een milieuvriendelijke manier gebeurt. De producten van eerder genoemde kwaliteitsmerken bevatten stoffen uit de natuur die niet schadelijk zijn. Duurzaamheid staat immers bij deze merken, maar zeker ook bij ons hoog op de agenda.

Groen Klimaatplein

Gewasbescherming | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Gewasbescherming alleen gebruiken als het écht nodig is

Het klinkt misschien logisch, maar u moet vooraf altijd controleren of u wel echt bestrijdingsmiddelen nodig heeft. Er kan natuurlijk ook een andere reden zijn waarom uw tuinplantje het niet goed doet. Denk bijvoorbeeld aan de standplaats van de plant. De ene plant doet het beter in de warme zon en de ander houdt weer van een schaduwrijke plaats. Ook is het belangrijk om de grond van uw plant te controleren: is deze niet te nat of te droog? Dan kunt u de plant meer of juist wat minder water geven en kijken wat dit voor effect heeft. Ziet u van alles kruipen op uw groen, zoals rupsen of luizen? Dan kunt u aan het werk met bestrijdingsmiddelen. U vindt voor verschillende soorten narigheid bestrijdingsmiddelen in ons tuincentrum. Zo verkopen we onder andere de volgende producten:

  • Mierenlokdoos
  • Buxusspray
  • Vliegenspray
  • Muggenspray
  • Stekmiddel

Tuinplanten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groene aanslagreiniger van ECOstyle kopen | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen

Onkruid en groene aanslag verwijderen

We hebben alles in huis om uw terras weer als nieuw te laten blinken. Onkruid plukken kan een ontspannende aangelegenheid zijn, maar we kunnen het volkomen begrijpen als u er wat hulp bij kunt gebruiken. Zo heeft ECOstyle twee verschillende anti-onkruid producten in hun lijn: Ultima tegen onkruid en mos, en Ultima tegen Zevenblad. Het gebruik is simpel: meng het concentraat met water en giet dit vervolgens in een (druk)spuit. Verdeel dit vervolgens over het onkruid. Ook groene aanslag is op diezelfde wijze binnen no-time verwijderd. Kies dus nooit voor de chemische oplossingen die u op het Internet tegenkomt. Deze middeltjes zijn schadelijk voor planten, dieren en het bodemleven.

Meststoffen

Buxusmot bestrijden: zó doet u dat!

Is uw buxus aangetast door de buxusmot? Dan zit er niks anders op dan aan de slag te gaan met bestrijdingsmiddelen tegen deze vervelende mot. Wij verkopen bijvoorbeeld de Twist Plus Buxusspray voor een effectieve en eenvoudige bestrijding. Met deze spray komt u tevens van schimmels af op verschillende sier-en kamerplanten. De spray bestaat uit twee allerlei actieve stoffen waardoor het tegen veel verschillende schimmels en ziektes gebruikt kan worden. Naast dat de buxusspray onder andere meeldauw, sterroetdauw, roest en bladvekkenziekte bestrijdt, is deze spray ook erg geschikt voor het afrekenen met de veelvoorkomende buxusschimmel (cylindrocladium en volutella).

Tuingereedschap

Natuurlijke vijanden: gewasbeschermingsmiddelen kopen

U leest het; het is gelukkig geen ramp als uw groen, gazon of terras slachtoffer is geworden van ongewenste narigheid. Zelfs wanneer er insecten zijn die uw tuinplanten als lekker hapje zien, zijn er genoeg mogelijkheden. Bent u al bekend met natuurlijke vijanden? Aaltjes (nematoden) en de larven van lieveheersbeestjes (adalia) zijn levende organismen die de vervelende insecten op milieuvriendelijke wijze kunnen weren. Niet elk insecten is immers slecht. Sterker nog, de meeste insecten zijn juist ontzettend hard nodig om de biodiversiteit in stand te houden. Ook voor vogelsonkruidbestrijding en schimmels hebben wij verschillende bestrijdingsmiddelen! Kom langs en bekijk het aanbod zelf. Bestellen in onze webshop kan ook. Wij kunnen het product tegen een kleine vergoeding bij u thuisbezorgen. Gratis afhalen kan uiteraard ook.

Schimmels

Gewasbescherming | Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen