• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Insecten en slakken

Door een goede verzorging en bemesting van uw planten kunt u veel ziekten en plagen voorkomen of beperken. Ondanks deze preventieve maatregelen kunnen soms toch bepaalde ziekten en plagen optreden. We denken dan aan rupsen die grote gaten in de bladeren vreten waardoor soms alleen de nerven van de bladeren overblijven. Bladluizen veroorzaken groeiremmingen en misvormingen terwijl witte vlieg de sappen uit de plant zuigen waardoor de plant aan kracht verliest. Dan zijn er nog de verschillende soorten kevers, de taxuskever is een bijzonder soort, want de kever zelf richt geen schade aan maar wel de larven, zij vreten de worteltjes weg.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten


Chemische en biologische bestrijdingsmiddelen

Al deze insecten zijn goed te bestrijden met zowel chemische als biologische bestrijdingsmiddelen. Voor slakken bestaan er allerlei huismiddeltjes zoals fijngestampte eierschalen rond de planten leggen en schaaltjes met bier neerzetten. De slakken komen op de gistlucht af. Ook zijn ze gek op bleekselderijstengels en boerenkoolbladeren. Als dit allemaal niet wil helpen dan moet u terugvallen op slakkenkorrels.

Chemische en biologische bestrijdingsmiddelen

Het beste is om ziektes en planten te voorkomen, maar hoe doet u dit?

Als beste advies kunnen we u meegeven dat het altijd beter is om te voorkomen, dan te genezen. Door bijvoorbeeld uw tuin en tuinplanten goed te onderhouden en te zorgen voor de juiste bemesting voorkomt u een hoop ziektes en plagen. Uiteraard heeft iedere tuinplant zijn of haar eigen voorkeuren, houd hier dus rekening mee met de verzorging van de planten.

Tips voor het voorkomen van een slakkenplaag

  1. Plant bijvoorbeeld lokplanten zodat u de slakken gemakkelijker kunt vangen. 
  2. Hark altijd de grond voor het planten goed glad en geef de tuinplanten in de ochtend water. 
  3. U kunt slakkenkorrels gebruiken om sneller van de slakken af te zijn.
  4. Het beschermen van uw bloemenborder kan ook heel gemakkelijk door een zogeheten ''muur'' van tuinplanten te bouwen. 

tips voor het voorkomen van een slakkenplaag

Insecten en slakken bestrijdt u zó

Het is per plaag verschillend welke producten u het beste kunt gebruiken. Onze werknemers kunnen u genoeg tips geven voor het voorkomen of bestrijden van insectenplagen. Alle insecten- en slakkenplagen zijn namelijk prima te bestrijden met biologische en chemische bestrijdingsmiddelen. U vindt deze bestrijdingsmiddelen in verschillende vormen: van korrels en staafjes tot aan spuitbussen. Natuurlijk heeft ieder bestrijdingsmiddel zo zijn eigen voordelen, maar wij raden u aan om te beginnen met biologische bestrijdingsmiddelen. Wil dit niet lukken, dan kunt u daarna kiezen voor chemische bestrijdingsmiddelen. Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen voor ons complete assortiment gewasbescherming. Wij geven u graag advies.