• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bestrijdingmiddelen tegen insecten

Om gewassen te beschermen tegen allerlei soorten plagen zijn er diverse producten in ons tuincentrum beschikbaar. Denk aan netten om vruchtbomen en struiken te beschermen tegen de vraatzucht van de vogels die gek zijn op pruimen, kersen en andere zachte vruchten. Voor konijnen en woelmuizen zijn er vallen maar ook korrels die zorgen dat ze uit de tuin wegblijven. Wil je radicaler te werk gaan dan zijn er voor muizen ook gifkorrels verkrijgbaar. Voor kruipende insecten is er speciaal lijmband dat om de stam geplakt wordt waardoor de insecten tegengehouden worden. Boomwondbalsem zorgt voor een snelle genezing van de wond die veroorzaakt is door het snoeien of zagen van takken en voorkomt inrotten. Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen voor ons complete assortiment gewasbescherming. Wij geven jou graag advies.

Vogels

Er zijn vogels die gek zijn op vers ingezaaide gewassen of op de vruchtbomen zoals een pruimenboom. Wil je de vogels graag op afstand houden? Dan raden wij je aan om netten over de gewassen te spannen. Uiteraard is het wel belangrijk om de planten en vogels te beschermen en ze hier geen last van ondervinden. We willen natuurlijk niet dat vogels verstrikt raken in de netten, maar dit voorkom je door de netten goed strak aan te spannen.

Insecten uit te tuin houden met déze tuinplanten

Je kunt de insecten natuurlijk weghouden met behulp van chemische producten. Echter is het veel leuker, goedkoper en mooier om gewoon een van deze planten in de tuin te zetten. Zo houd je ze op een natuurlijke manier op afstand!

 1. Lavendel
 2. Chrysant
 3. Basilicium
 4. Rozemarijn
 5. Limoengras

Woelmuizen

Heb je gewassen in de tuin staan die nogal in de smaak vallen bij woelmuizen? Dan kun je bijvoorbeeld speciale korrels kopen die ervoor zorgen dat de woelmuizen uit je tuin blijven. Je kunt ook structurele maatregelen nemen:

 • Luit altijd voedselvoorraad van groenten af, op die manier krijgen woelmuizen en woelratten geen kans om bij je oogst te komen.
 • Ga aan de slag met verhoogde bedden en leg bijvoorbeeld onderin de verhoging een stevig kippengaas.
 • Heb je ook nog fruitbomen en -struiken staan? Wikkel deze wortelkluiten dan ook in kippengaas.
 • Plaats barrières rond je moestuin: denk bijvoorbeeld aan muren of een strook kort gemaaid gras.
Toon filters Verberg filters

Filter producten