• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Vaste planten Nijmegen

Vaste planten kopen in Nijmegen
Vaste planten uit Nijmegen veranderen jouw tuin ieder jaar weer in een kleurrijke oase. Vaste planten zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Ze komen in het voorjaar op, groeien en bloeien, en sterven in het najaar boven de grond af. Dan trekt het leven zich weer terug in de wortels, in afwachting van de volgende lente. Omdat vaste planten elk jaar op dezelfde plek verschijnen, vormen ze de basis van iedere tuin.

Waarom vaste planten in Nijmegen kopen zo handig is

Vaste planten, je hebt er vast wel vaker van gehoord. Maar wat maakt deze planten nou zo waardevol voor jouw tuin in Nijmegen? Waar normale, eenjarige planten slechts één levenscyclus doormaken en daarna afsterven, gaan vaste planten veel langer mee. De meerjarige, kruidachtige planten trekken zich na hun groeicyclus terug en steken het jaar daarop weer hun kop boven de grond. Je hoeft deze planten dus niet elk jaar opnieuw te planten. Er bestaan ook wintergroene vaste planten die 's winters hun blad behouden en gewoon groen blijven. Hier heb je dus het hele jaar door plezier van! Vaste planten in Nijmegen kopen zorgt niet alleen voor een kleurrijke tuin, maar biedt je ook een basis om op voort te bouwen. Plant eenjarige planten in de buurt van je vaste planten om een afwisselend kleurenpalet te creëren. 

Bloeiende vaste planten die niet in jouw tuin mogen ontbreken

Welke vaste planten vinden in Nijmegen een mooi plekje naast je andere planten en bloemen? Uiteraard zijn er tal van meerjarige planten om uit te kiezen, maar deze kleurrijke buitenplanten zullen jouw Nijmeegse tuin zeker opfleuren:

  • Hortensia: populaire en elegante plant, beschikbaar in het wit, paars, roze, blauw of rood;
  • Camellia: romantische, Japanse bloem, verkrijgbaar in roze, rood, wit en lila;
  • Leliegras: groenblijvende plant met smalle bladeren en paarse bloempjes;
  • Duizendblad: wintergroene plant met kleuren die variëren van wit tot roze en geel.

Ondersteuning nodig voor vaste planten?

Als je vaste planten in Nijmegen volop in bloei staan, zijn sommige gevoelig voor harde wind. Bij ons tuincentrum vlakbij Nijmegen vind je speciale steunen en ringen om de vaste planten te binden. Wacht hier niet te lang mee. De uitgebloeide planten hoef je in het najaar niet af te knippen. De grillige bloemvormen zijn ook in de winter mooi, vooral als ze bedekt zijn met een laagje sneeuw of rijp.

Kom langs bij ons tuincentrum nabij Nijmegen!

Wil je meer weten? Bezoek ons tuincentrum nabij Nijmegen en kom alles te weten over vaste planten. Bekijk de handige tips over vaste planten ook op onze website.

Ga direct naar de webshop!

Bezoek de webshop