• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bloembakken Wageningen

Bloembakken in Wageningen bestaan in diverse maten, kleuren en materialen. Daardoor is er heel wat te kiezen wanneer je op zoek gaat naar de juiste match. Tuincentrum De Oude Tol helpt je graag bij het vinden van de bloembak of plantenpot die in jouw tuin past. Zo ga je gegarandeerd met de juiste plantenbak naar huis.

Bloembakken voor op het balkon

Planten en bloemen zullen jouw balkon beslist opfleuren. Maar welke bak of plant past daar dan bij? Als je een klein balkonnetje hebt, zul je efficiënt met de ruimte om moeten gaan. Een bloembak die je aan de reling kunt hangen, is dan ook een goede optie. Het staat bovendien heel erg leuk! Wil je nog meer planten kwijt op je balkon? Met de hangende bloembakken uit Wageningen hang jij je muur vol met planten zonder aan ruimte in te boeten. Een andere optie is om te stapelen. Plaats een open kastje op je balkon en vul deze met fleurige bloempotjes in verschillende kleuren.

Kunststof en keramieken bloempotten in Wageningen

De bloembakken in Wageningen komen in een groot scala aan materialen. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende materialen die je tegenkomt?

  • bloempotten van klei of terracotta zijn UV- en vorstbestendig. Verf je pot gemakkelijk in een ander kleurtje om deze geheel in je tuininterieur te laten passen;
  • kunststof buitenpotten zijn onbreekbaar en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Dankzij het lichte gewicht zijn de potten makkelijk te verplaatsen, maar vallen ze ook snel om;
  • uit keramiek vervaardigde potten zijn waterdicht en vorstbestendig. Een goede waterafvoer is belangrijk, omdat de potten bij een teveel aan water kunnen barsten;
  • de betonnen bloembakken in Nijmegen zijn uiteraard heel stevig en weerbestendig. Ook zijn de bakken makkelijk te recyclen. Zorg er wel voor dat het water goed kan worden afgevoerd om een ophoping van water in de bak te voorkomen.

Bloembakken van Capi en Elho

De bloembakken die je in Wageningen tegenkomt, zijn stevig en duurzaam. De merken Capi en Elho houden in het bijzonder rekening met het milieu bij de productie van hun plantenpotten en bloembakken. Zo haalt Elho alle energie die nodig is tijdens het productieproces uit windkracht. De Elho potterie die uiteindelijk wordt ontwikkeld, bestaat voor 70% uit gerecycled plastic. Ook Capi zet zijn beste beentje voor en kiest voor duurzame oplossingen. Door vanuit Nederland te werken, bespaart Capi onnodige transportkosten. Daarnaast zijn alle bloembakken van Capi recyclebaar.

Meer weten over bloembakken en bloempotten?

Het vakkundig personeel van Tuincentrum De Oude Tol in Wageningen kan je alles vertellen over bloembakken en bloempotten. Buitenkeramiek is bijvoorbeeld grover dan de series voor binnen. Als je een gat vindt in de bodem, dat wijst dit erop dat het meestal om buitenpotterie gaat. De geglazuurde variant kan in de winter blijven staan. Terracotta bakken zijn in kwaliteit zeer verschillend en kunnen daardoor niet altijd buiten blijven staan.

Bloembakken kopen in Wageningen

Bekijk het assortiment potterie in ons tuincentrum in Wageningen!

Naast bloembakken van keramiek hebben we bloembakken en potten van hout, kunststof en meer in ons tuincentrum in Wageningen staan. Ontdek meer over onze tuinplanten en bloembakken in Wageningen door langs te komen!