• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bloembollen & zaden

Een prachtige bloem of een heerlijk gewas uit een bol of zaadje zien komen is toch een droom? Door met bloembollen en zaden aan de slag te gaan, haalt u enorm veel voldoening uit uw tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos. Start bijvoorbeeld een pluktuin, leg een voorjaarsbloeiende voortuin aan of laat moestuinieren uw nieuwe hobby worden. Kom langs bij tuincentrum de Oude Tol in Wageningen voor ons grote assortiment bollen en bloem-, kruiden- en groentezaden. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Voorjaarsbollen en zomerbollen kopen in Wageningen

In ons tuincentrum in Wageningen, nabij Bennekom, Renkum, Rhenen en Ede, vindt u een ruim aanbod bloembollen. In principe kunnen alle bloembollen worden opgesplitst in twee categorieën: de voorjaarsbollen en de zomerbollen. De naam zegt niet iets over het moment van aanplanten, maar wel wanneer u de groei en bloei kunt verwachten. Zo vanaf eind augustus komen de eerste voorjaarsbollen bij ons binnen en in het voorjaar liggen de zomerbollen weer in de schappen. Voorjaarsbollen worden geplant tussen september en november en zomerbollen kunnen het best rond april of mei de grond in.

Contact & openingstijden

 

Bloembollen planten: waar en hoe diep?

Bloembollen zijn de moeilijkste niet. Ze voelen zich eigenlijk op de meeste plekken met voldoende zonlicht meteen thuis. Kies een mooie plek in de border of zet ze in een bloempot op het terras. De vuistregel voor het planten van bloembollen is dat ze ongeveer 3 keer zo diep als de grootte van de bloembol de grond in mogen. Is uw bloembol 4 centimeter groot? Maak dan een gat van ongeveer 12 centimeter. De meeste bloembollen vinden het niet heel prettig om direct naast een andere bloeier te staan, dus houd ook zo'n 10 á 15 centimeter afstand tussen de bloembollen onderling. Het puntje moet altijd naar de lucht wijzen, want daar groeit uiteindelijk de steel van uw bloembol uit.

Tuingereedschap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze favoriete bloembollen

Er is bijna geen bloem die zo symbool staat voor het begin van de lente als de narcis. Het leuke aan narcissen is ook dat ze jaar na jaar terugkeren. Die velden langs de weg vol gele bloemen? Daar worden echt niet elk jaar opnieuw bloembollen geplant. Veel bollen zijn echte krachtpatsers en maken steeds weer een comeback. De truc is wel om de bladeren eerst goed te laten verwelken voordat u deze verwijdert. Tulpen en hyacinten zijn echte voorjaarsbollen die maar één seizoen meegaan. Botanische bloembollen zoals de blauwe druif, narcissen tête-a-tête en minitulpen vindt u ook in ons bloembollen assortiment - net als biologische bloembollen. Onze top 3 zomerbollen is als volgt:

 1. anemonen
 2. dahlia's 
 3. gladiolen

Allen zijn éénjarige bollen die aan het begin van de zomer de tuin tot een vrolijk schouwspel maken. De bollen kunnen droog worden bewaard zodat u ze het volgende seizoen weer kunt planten.

Voorjaarsbloeiers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloembollen op pot kopen

Naast losse bloembollen vindt u, met name aan het begin van het voorjaar, bij ons ook een mooi aanbod bloembollen op pot. Leuk om cadeau te doen, maar natuurlijk ook voor in uw eigen huis of tuin. Een schaal prachtige narcissen naast de voordeur is een geweldige binnenkomer en een pot kleurrijke hyacinten brengt sfeer in elke woonruimte. De combinatie van bol en pot is altijd afgestemd op het seizoen en de laatste (kleur)trends. Kom langs om uw favoriet te ontdekken.

Potterie

Zaden voor sier-, kruiden en moestuin kopen in Wageningen

Naast bloembollen hebben wij een groot assortiment zaden. Voor elke fanatieke moestuinder of groentje op het gebied van kweken hebben wij bloemzaden, groentezaden en kruidenzaden. Zowel voor de siertuin als de groente- en kruidentuin bent u bij ons tuincentrum in Wageningen aan het juiste adres. Ook graszaden voor het zaaien van een speel-, of siergazon en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) hebben wij in ons zadenassortiment.

Moestuinieren

 

Makkelijke groentes om zelf te kweken

Met zaden aan de slag gaan, geeft een zeer voldaan gevoel en een extra dimensie aan tuinieren. Iedereen weet dat met groen bezig zijn goed is voor het lichaam en de geest. Moestuinieren is ontspannend en geeft een bepaald gevoel van voldoening. Daarnaast wordt het milieu ook blij van het feit dat u uw eigen fruit, groenten en zaden kweekt. Het is ook helemaal niet moeilijk! Per soort zaad zijn er echter wel wat verschillen, dus we raden zeker aan altijd goed de instructies op de verpakking te lezen. Niet elk zaadje wil immers rond dezelfde tijd de grond in. Bent u een groentje? De meest makkelijke groentes om zelf te kweken zijn:

 • Tomaten
 • Radijs
 • Sla
 • Andijvie
 • Wortels

Groen Klimaatplein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom voor de beste bloembollen en zaden langs in Wageningen

Is uw groene tuinhart sneller gaan kloppen? Staat u te popelen om bollen te planten en de lekkerste zaden te zaaien in uw tuin? Kom dan langs bij tuincentrum de Oude Tol vol een compleet aanbod. We hebben ook allerlei accessoires die u kunnen helpen een nog lekkerdere oogst te behalen, bijvoorbeeld een stekset voor het voorzaaien in de vensterbank. Vergeet ook zeker niet een bezoek aan ons Groen Klimaatplein te brengen. Onze medewerkers vertellen u daar graag meer over duurzaam en milieubewust tuinieren. Tot snel!