• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Potterie Veenendaal

Potterie in Veenendaal is niet moeilijk te vinden. Tuincentrum De Oude Tol biedt al bijna 50 jaar een ruim assortiment van potten en bakken aan waar jouw planten een thuis in vinden. Bekijk onze potterie-afdeling om ons grote aanbod met eigen ogen te bewonderen: potten in alle maten, kleuren en materialen die je je maar voor kunt stellen!

Welke pot je voor je plant moet kiezen

Misschien ben je gewend om met de eerste de beste pot genoegen te nemen. Toch zit er best veel verschil tussen de potten die we in Veenendaal aanbieden. Waar moet je allemaal op letten wanneer je de afdeling potterie in Veenendaal bezoekt?

  • materiaal: een houten plantenbak heeft een lange levensduur en is bestand tegen vorst, terwijl een kleien pot relatief goedkoop is en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Andere materialen zijn kunststof, metaal en steen;
  • kleur: bij een kleurrijke plant past een pot in een neutrale kleur. Een plant zonder uitgesproken kleuren staat mooi in een gekleurde pot;
  • grootte: zorg ervoor dat je pot niet te groot of te klein is, maar kies voor een bijpassende maat. Zo groeit je plant onder de beste leefomstandigheden.

Bedenk je dat planten in potten een betere verzorging nodig hebben dan planten in de grond. Laat je daarom goed adviseren door ons vakkundig personeel.

Binnen- en buitenpotterie in Veenendaal

Het vakkundig personeel van ons tuincentrum nabij Veenendaal weet je alles te vertellen over potterie. Buitenpotterie is meestal grover dan binnenpotterie. Potten met een gat in de bodem worden vaak buiten gebruikt; mocht het veel regenen kan het water er aan de onderkant weer uit lopen. Maar ook voor onze binnen potterie in Veenendaal is een goede waterregulatie belangrijk. Poreuze potten laten overtollig water door, waardoor de wortels niet gaan rotten. Leg terracotta potscherven onderin de pot. Deze houden het water vast en zorgen zo voor een betere drainage.

Elho potterie

In ons tuincentrum in Wageningen, nabij Veenendaal, Arnhem, Nijmegen en Ede verkopen wij een ruim assortiment Elho potten. De populaire Elho bloembakken en potterie zijn beschikbaar in diverse kleuren, maten en vormen. En het Elho assortiment loopt steeds verder uit. Elho zweert bij kunststof, al zolang als ze bestaan. En dat doen ze niet voor niets; de hoogwaardige kunststof die gebruikt wordt heeft namelijk heel veel voordelen: zo is het lekker licht, 100% waterdicht, vorstbestendig, sterk, kleurecht en goed schoon te houden. 

Capi potterie

Naast Elho potten verkopen wij ook Capi (Capitol Ornaments). De producten van Capi zijn te herkennen aan hun natuurlijke uitstraling. Alle producten worden handmatig vervaardigd en doorlopen verschillende afwerkingsniveaus zodat elk product uniek is. Een groot deel van de collectie is vorst- en vochtbestendig. Capi geeft op elk product een garantie van 3 jaar. Capi Europe was één van de eersten die met deze lichtgewicht producten op de markt kwam.

Potterie kopen bij Veenendaal

Kom naar ons tuincentrum nabij Veenendaal!

Ben je op zoek naar binnen potterie of buiten potterie nabij Veenendaal? Kom naar Tuincentrum de Oude Tol in Wageningen voor een ruime keuze. Net even anders!