• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Grondsoorten

Sommige tuinplanten staan liever in een droge grond, terwijl andere planten het liefst grond hebben met veel kalk. Welke grondsoort heb jij in de tuin? Kom erachter en zorg ervoor dat de tuinplanten bij jou in de tuin in de best mogelijke grond staan. Met bepaalde handelingen is het mogelijk om bijvoorbeeld de bodemstructuur of vruchtbaarheid van uw grond te veranderen. Kom je er niet uit na ons advies? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Wageningen en wij vertellen je graag meer over de verschillende grondsoorten. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Grondsoort bepalen

De grondsoort waarin u uw tuinplanten plant is een grote factor op de gezondheid van deze planten. Wellicht heeft u al jaren problemen met tuinplanten die direct in de grond worden geplant, maar weet u niet welke grondsoort je hebt. In Nederland komt vooral kleigrond, veengrond en zandgrond veel voor.

  • Klei vind je vooral langs de kust of langs de rivier. Het is een zware grondsoort die goed voedingsstoffen vasthoudt, maar als er veel regen valt krijgen de tuinplanten natte voeten. 
  • Veengrond is een grond die opgebouwd is uit compost en is bijna zwart gekleurd. Deze grond laat goed water door en houdt hierdoor goed de voedingsstoffen vast. De zuurtegraad kan een probleem zijn bij veengrond, maar het is goed mogelijk om de grond te bekalken als je planten wilt plaatsen die een lagere zuurtegraad wensen. 
  • Zandgrond houdt voedingsstoffen niet goed vast, maar laat wel goed water door. De naam zegt het al: zandgrond bestaat voor een groot deel uit zand. 

grondsoorten-welke-heb-jij

Grondsoort in de tuin optimaliseren

Welke grondsoort je ook hebt in de tuin, wanneer een huis opgeleverd wordt is de grondsoort over het algemeen arm. Er is weinig leven in de grond te vinden en je zult de grond goed door moeten laten frezen en een laag bemeste tuinaarde aan moeten brengen voor een goed resultaat. Tuinaarde bestaat uit grond, mest van de stal en turf. Dit zorgt ervoor dat de grond luchtiger wordt, waardoor het vocht beter wordt opgenomen in de grond. Voor meer tips over het optimaliseren van grondsoorten in de tuin nodigen wij je van harte uit bij ons tuincentrum in Wageningen! Onze medewerkers vertellen je hier graag meer over. Ook kun je altijd contact met ons opnemen. 

Bodemverbeteraars en bemesting kopen bij tuincentrum de Oude Tol

Om de bodem in je tuin te verbeteren kun je meer doen dan tuinaarde toevoegen. Wij verkopen namelijk ook verschillende soorten bodemverbeteraars en bemesting voor planten. Hebben de tuinplanten in je tuin dus moeite met groeien en bloeien? Kom naar ons tuincentrum in Wageningen en bekijk ons complete assortiment grond- en meststoffen.