• Service en kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Aantal m2 = 7.000m2
 • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Onkruidbestrijding

Onkruidbestrijdingsproducten kopen | Tuincentrum de Oude TolNiemand wordt blij van onkruid. We snappen dat u deze groene tuinvijand liever kwijt dan rijk bent, ondanks dat we uiteraard een groot voorstander van allerhande groen zijn. Onkruid is alles behalve uitnodigend! Bent u op zoek naar de juiste onkruidbestrijding? Dan is ons tuincentrum in Wageningen het juiste adres! In de borders kan het onkruid geschoffeld worden, maar in het gazon is dat een stuk moeilijker. Vandaar dat er veelal teruggegrepen moet worden op bestrijdingsmiddelen die door middel van korrels of in vloeibare vorm verwerkt kunnen worden. Kom langs in ons tuincentrum in Wageningen voor ons complete assortiment gewasbescherming. Wij geven u graag advies. 

Kom langs

 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Inhoud in liter

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Onkruid bestrijden | Tuincentrum de Oude Tol

Voorkomen is beter dan genezen

Wij hebben voor u een aantal tips op een rijtje gezet om zowel onkruid te verwijderen, maar vooral ook te voorkomen. Zo weet u zeker dat u over een paar weken niet weer de handen uit de mouwen hoeft te steken.

 1. Bedenk altijd welke tuinplanten het beste bij uw tuin passen. Denk hierbij aan de grondsoort en standplaats. Zo is een sterke en gezonde plant, net als mensen, minder vatbaar voor ziekten en plagen.
   
 2. Op schaduwrijke en vochtige plekken in de tuin heeft u waarschijnlijk geregeld last van mos, ook een soort onkruid. Ditzelfde geldt als er veel water in uw tuin blijft staan. Let daar dus op wanneer u uw tuin gaat aanleggen.
   
 3. Maak altijd gebruik van meststoffen om uw tuinplanten sterk te maken.
   
 4. Boomschors, cacaodoppen of een bodembedekkende plant leveren alle drie een bijdrage aan de vermindering van onkruid. 
   
 5. Heeft u onkruid ontdekt? Dan kunt u geregeld aan de slag met tuingereedschap, zoals een schoffel. Hiermee kunt u gemakkelijk het onkruid losmaken en met de hand eruit trekken. Als u dit zachtjes doet, wordt de kans kleiner dat de wortels afbreken. 

Onkruid verwijderen en verdelgen

Bent u in de tuin aan de slag gegaan en heeft u uw voor- of achtertuin verrijkt met prachtige beplanting? Dan baalt u natuurlijk als een stekker wanneer onuitgenodigd onkruid uw aanblik verpest. Onkruid valt in principe onder de inheemse planten en van dit soort beplanting worden we normaal gesproken heel blij. Het wordt echter een stuk minder leuk wanneer lelijk onkruid de nodige vitamines van uw net gekochte beplanting inpikt. Deze ongewenste planten kunnen daarnaast andere planten overwoekeren die het daardoor niet overleven. Er zit vervolgens maar één ding op: verwijderen die hap! Dat kan uiteraard met de hand, maar onkruidbestrijdingsmiddelen komen goed van pas bij moeilijk bereikbare plaatsen in uw tuin. Tuincentrum de Oude Tol biedt u verschillende bestrijdingsmiddelen die door middel van korrels of in vloeibare vorm verwerkt kunnen worden, onder andere van topmerken als ECOstyle en Dimaxx.

Bestrijdingsmiddelen kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Natuurlijke onkruidbestrijding

Wanneer u op Google een poging waagt om achter effectieve bestrijdingsmiddelen tegen onkruid te komen, kunnen de resultaten nogal schikbarend zijn. In veel gevallen wordt aangeraden om met producten aan de slag te gaan die ronduit schadelijk zijn voor de gezonde planten in de buurt van uw onkruid. Hoe effectief deze middelen misschien ook zijn, met het oog op een duurzamere toekomst zullen we u altijd aanraden de ecovriendelijke bestrijdingsmiddelen van onder andere ECOstyle te kopen. Dit merk heeft een groene en duurzame toekomst voor u en uw tuin altijd als hoogste punt op de agenda. Met de Ultima lijn van ECOstyle ziet u al binnen 3 uur resultaat. Ultima werkt tegen alle soorten onkruid en doodt alle groene plantendelen waarmee het in aanraking komt.

Tuingereedschap

Hoe verwijder ik onkruid? | Tuincentrum de Oude Tol

Onkuidbestrijder van ECOstyle kopen | Tuincentrum de Oude Tol

Onkruid tussen tegels verwijderen

Onkruid verwijderen tussen tegels is voor velen een klusje waar ze aan het begin van lente urenlang zoet mee zijn. Belangrijk is echter dat u nooit te lang wacht met onkruid trekken, want hoe groter het plantje wordt, hoe lastiger het wordt om deze te verwijderen. Het is namelijk zo dat diepe wortels afbreken als u aan de plant gaat trekken. Een deel van de wortel blijft zo in de grond en groeit vervolgens net zo hard weer verder. Daarom is het regelmatig plukken aan ongewenst groen erg belangrijk en moet u dus niet wachten tot de lente.  

Bezoek tuincentrum de Oude Tol om bestrijders van onkruid te kopen

Woont u in de omgeving van Wageningen, Rhenen, Bennekom, Renkum of Veenendaal? Kom dan langs ons tuincentrum om alles in huis te halen voor de meest mooie tuin. Door tijdig onkruid te bestrijden met behulp van onze bestrijdingsmiddelen wordt het ook komend voorjaar weer genieten geblazen! Ook voor de mooiste tuinplanten of kamerplanten bent u uiteraard aan het juiste adres. Vragen over het bestellen of verzorgen van uw beplanting? Onze groenexperts helpen u graag! Zien we u snel bij tuincentrum de Oude Tol?